Om Oss

Naturhytta er et lokalt firma i Veggli som leverer høystandard håndlaftede hytter i tømmer (laft) og stav. Vi har allsidig bakgrunn fra byggebransjen, hytteutvikling og prosjektledelse. Vi kjenner Vegglifjell og lokale forhold svært godt og vil bruke vår kunnskap, oversikt og nettverk for hjelpe våre kunder med å realisere sin hyttedrøm. Vi leverer gjennomført kvalitet og velger våre samarbeidspartnere med omhu. For oss betyr det alt å levere kvalitet til avtalt tid og pris. Kvalitet koster litt mer, men det gir deg en hytte som varer i mange generasjoner. Vi har mange trebygninger fra middelalderen som ennå er i bruk i Rollag og i Numedal, så vi vet hva godt håndverk betyr!
 
Vi er opptatt av å ivareta natur og miljø i vår virksomhet. Hyttene tilpasses natur og terreng for å ikke dominere i omgivelsene. Hytter i stav og laft består av mye trevirke som jo er et helt naturlig materiale, produsert uten å forbruke begrensede naturressurser og uten å skape skadelig avfall. I tillegg binder trevirket store mengder av klimagassen CO2. Trevirke består så godt som bare av karbon og oksygen, og binder CO2 varig. Utslipp fra transporten fra Latvia utgjør bare en liten del av klimaregnskapet for en tømmerhytte. 
 
Våre hytter håndlaftes i 8 tommers tømmer av Kurland Hus (tidligere Ecolaft) i deres produksjonslokaler i Latvia. Eier og daglig leder Ivars Riekstins har bygget i Norge siden 2004 og har mange referanseprosjekter å vise til. Kurland Hus følger «Bransjenorm for laftebygg, dokument KNL-002» og «Byggtekninsk forskrift (TEK 17)». Norske lafteknuter har utviklet seg gjennom århundrer, blant annet gjennom påvirkning fra Baltikum, og er i dag de beste i verden. Kunsten å lage norske lafteknuter holdes i hevd av de erfarne håndverkerne fra Latvia.
 
Vi samarbeider med flere lokale firmaer som har lang erfaring og god kunnskap på sine respektive fagområder. Vi bor og virker lokalt alle sammen, og skal møte den som vår kunde i mange år framover på nærbutikken. Vi er derfor helt avhengig av å levere kvalitet for å ikke ødelegge vårt omdømme.

Ta kontakt for en hyggelig prat om hva vi kan gjøre for deg! Telefon 90 91 98 60, eller send e-post til 
kjetil@naturhytta.com